dilluns, 29 d’octubre del 2012

PLATAFORMA CIUTADANS MARINA BAIXA

El passat dissabte 27 d'Octubre la Plataforma Ciutadans Marina Baixa va tornar a manifestar-se a Benidorm, aquesta volta amb el lema "Rescatemos nuestros derechos". Els diversos col.lectius que formem aquesta plataforma vam demostrar el nostre descontent contra l'actuació del govern, les retallades i "messures d'austeritat", que ens estan afonant en el pou més profund.

Recordem que hi ha un facebook de la Plataforma de ciutadans, i en breu estarà disponible el blog. facebook: https://www.facebook.com/#!/groups/377791272263479/


Fotos i vídeo: EUPV Benidorm




dimarts, 23 d’octubre del 2012

LA GRAVETAT DE LA LLEI WERT (LOMCE)

És hora de centrar-nos en  l'antreprojecte de la nova llei d'educació, la LOMCE o Llei Wert, i en la greu situació a la que abocarà a l'educació pública si s'aprova i aplica. 

Si pensàvem que les retallades aplicades fins ara, com la reducció dràstica dels pressupostos del govern destinats a l'educació pública, els impagaments i eliminacions de beques de llibres, menjador i transport, l'augment d'alumnat per aula i reducció de docents o la supressió de grups de reforços per l'alumnat amb necessitats educatives; afonaven l'educació pública, l'aprovació d'aquesta llei ens sumirà en el total desmantellament de l'educació pública.

Per tant, és hora de que ens adonem de la gravetat de la situació, i que  més que mai ens unim i alcem les nostres veus, perquè sinó ho fem, potser serà massa tard.

Informeu-se bé del que ens ve damunt, i llegiu els enllaços que adjuntem. Algunes de les disposicions de la nova llei són:
  • Concepte economicista de l'educació, que es valora amb paraules textuals, "en "output" (resultats de l'alumnat), i no del "input" (inversions, número de professors i de centres..)"
  • Més obstàculs per l'alumnat, que haurà de realitzar 5 "revalides" (exàmens generals en l'acabar determinats cursos). En el cas de 4tESO i 2nBAT, no obtindràn el graduat escolar i el de batxillerat sinó aproven aquestes revalidades, encara que tinguen els cursos aprovats.
  • Les "revalides" es realitzaran en cada centre, per personal extern (seran empreses privades, que a més suposarà una gran despesa econòmica)
  • Es segrega a l'alumnat, derivant-lo a la FP (Formació Professional). Recorde'm que una bona FP suposa invertir en material i recursos, cosa impossible amb els pressupostos destinats a l'educació pública. Per tant, sorgiran les FP Privades i concertades.
  • Les universitats imposaran els seus propis requisits per l'admissió d'alumnes, que no únicament seran acadèmics.
  • Es premiarà amb més recursos econòmics a aquells centres que obtinguen millors resultats acadèmics, per tant els centres amb alumnat amb dificultats o conflictius seran marginats.
  • Els directors seran la màxima autoritat del centre (el consell escolar i el claustre perden la seua capacitat de decisió), i decidirà al professorat i a l'alumnat del seu centre.
  • Legalització del centres concertats segregats per sexes.
  • Pèrdua de presència de matèries destinades al desenvolupament personal, creatiu i reflexiu de l'alumnat (Ètica, Història, Música, Plàstica, Tecnologia...)


BREU ANÀLISIS sobre la nova llei wert: LOMCE

Anteprojecte LOMCE complet
Comparativa LOMCE-LOE
Estudi sobre la LOMCE, per J. Félix Angulo Rasco
La LOMCE con mil ojos: Recull d'anàlisis de la LOMCE



dilluns, 22 d’octubre del 2012

MOBILITZACIONS D'AQUESTA SETMANA

Aquesta setmana hi han convocats dos actes pel dissabte 27 d'Octubre, als quals vos animem a acudir. En Alacant es realitzarà la segona jornada per l'excel.lència educativa, a l'IES Bahia de Babel, de 10 a 14h, i que consisteix en una sèrie de xarrades. Per la vesprada, a les 18h en la Plaça Triangular de Benidorm, s'ha convocat una concentració amb el lema "Rescatemos nuestros derechos", per la Plataforma Ciutadans Marina Baixa, que agrupa a les diverses plataformes de la nostra comarca, (sanitat, educació, afectats per la hipoteca, aturats, 15M...)
Esperem la difusió d'aquestes mobilitzacions i la vostra assitència, ja que amb tantes retallades i prohibicions de drets, hem d'utilitzar el poc que ens estan deixant, el nostre dret a manifestar-nos i expressar-nos.

Per més informació sobre la Plataforma Ciutadans Marina Baixa, podeu mirar el seu nou facebook.


A més, vos recordem, que en La Nucia continuen les marxes en contra de l'eliminació del autobuses, des de la gasolinera BP, a les 8h.




dissabte, 20 d’octubre del 2012

VALORACIÓ SETMANA DE LLUITA

Aquesta setmana de lluita ha fet evident que alumnes, pares, mares i docents rebutgem totalment les mesures i retallades que s'estan aplicant en l'educació pública, i que clarament estan destinades a crear un model d'educació elitista, segregador, discriminador i carent d'igualtat d'oportunitats.

Aquesta setmana hem demostrat que estem units, i que ho continuarem estant, perquè és la manera  per la qual podem canviar la situació. I no serà l'única setmana de lluita... hi haurà moltes més, fins que el govern rectifique i s'adone que l'educació no és un negoci i els alumnes no són mercaderia. 

No podem permetre que els polítics convertisquen l'educació pública en un empresa més i en un medi d'enriquir-se. L'Educació Pública és un dret, no un privilegi!!!!
 

FOTOGALERÍA MANIFESTACIÓ ALACANT (a la qual vam anar)


Notícies relacionades:

Los sindicatos convocan huelga general el 14 Noviembre, El País, 19/10/2012
Los alumnos preparan otro paro antes de un mes, Diario Información, 19/10/2012

La CEAPA valora la huelga como unn éxito rotundo y sin precedentes, web CEAPA
Los padres hacen historia con su primera convocatoria de huelga, Público, 20/10/2012
Centenares de miles de personas piden la dimisión de Wert, Público, 20/10/2012
Padres y estudiantes cierran con múltiples manifestaciones la semana,Información, 19/10/2012
Padres y estudiantes toman las calles, Levante, 19/10/2012
Miles de personas marchan en Madrid contra los recortes en educación, El País, 18/10/2012
Multitudinario colofón a las protestas, Levante, 18/10/2012
Padres y estudiantes piden la dimisión de Wert, Diario Información, 18/10/2012
Educación cifra la huelga en un 21%, los padres en un 75%, Diario Información, 18/10/2012
Los padres empujan la protesta, El País, 18/10/2010
Fotogalería de las protestas

 

dijous, 18 d’octubre del 2012

MANIFESTACIÓ DIJOUS 18OCT ALACANT

Finalment s'ha convocat manifestació a Alacant per dijous 18 Octubre, a les 19h des de l'IES Jorge Juan.

La Plataforma en Defensa d'Ensenyament Públic de la Marina Baixa canvia l'itinerari dels autobusos i l'hora de les parades, i anirem a Alacant.

AUTOBUSOS DES DE LA MARINA BAIXA PER ANAR A ALACANT

Parades: Altea (Plç.Esports) 17h30. Alfàs (Institut) 17h45; Benidorm (Estació d'autobusos, parada taxis) 18h00

Telefons de contacte: Alfàs i Benidorm (Luis 655688700), la Vila (Joan 618652065), La Nucia i Callosa (Maria 651677323 i Silvia 600868169), i Altea (Arturo 679324729).



 

dimarts, 16 d’octubre del 2012

AUTOBUSOS PER LA MANIFESTACIÓ DIJOUS 18OCT A VALÈNCIA

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic de La Marina Baixa organitza autobusos per anar a la manifestació de dijous 18 d'Octubre, a València a les 19h, en defensa de l'educació pública i en contra de les retallades.
 
Aquesta manifestació, s'engloba en les accions de la setmana de lluita conjunta de tota la comunitat educativa: alumnes, pares, mares i docents, i a la qual s'han sumat Sindicats d'Estudiants, Plataformes en Defensa de l'Educació Pública, AMPAS, sindicats...

No podem quedar-nos parats amb l'intent d'enfonsament de l'Educació Pública,  i hem d'unir-nos per tal de mostrar el nostre rebuig a les retallades, impagaments, nous decrets , canvi de llei educativa, privatitzacions, corrupció i especulació.
 
PERQUE L'EDUCACIÓ NO ÉS UN NEGOCI. ÉS EL NOSTRE FUTUR!!!
  
AUTOBUSOS:

Parades: Alfàs (a l'Institut) 17h10; Benidorm (Estació d'autobusos, parada taxis) 17h10; Altea (Plç.Esports) 17h15.

Telefons de contacte: Alfàs i Benidorm ( Luis 655688700), la Vila (Joan 618652065), La Nucia y Callosa ( Maria 651677323 y Silvia 600868169), y Altea ( Arturo 679324729). Cridar abans de dijous 18 octubre a les 12h.

dijous, 11 d’octubre del 2012

SETMANA DE LLUITA EN L'EDUCACIÓ PÚBLICA: DEL 15 al 19 D'OCTUBRE

A la inicial convocatòria per part del Sindicat d'Estudiants a una setmana de lluita del 15 al 19 d'Octubre en defensa de l'Educació Pública, s'ha sumat la CEAPA, Confederació Estatal d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes,  la major organització a nivell estatal d'AMPAS, fent una crida a totes les famílies a secundar les jornades de vaga estudiantil, no portant als seus fills als centres educatius, i a participar a tota la comunitat educativa en les manifestacions i accions que es convoquen al llarg de la setmana en l'Estat.

La Plataforma en Defensa de L'Ensenyament Públic de la Marina Baixa i La Nucia Camina es sumen a esta convocatòria, animant a secundar  i difondre aquesta setmana de lluita al conjunt de la comunitat escolar i  a les entitats que representen la nostra comarca i la resta del País Valencià.
  • Dimarts 16 i dimecres 17: Vaga estudiantil.
  • Dimecres 17: Manifestació a les capitals a les 12h. (A Alacant eixirà a les escales de l'IES Jorge Juan).   Alumnes del IES L'almadrava han acordat concentrar-se el dimecres a les 12h a la plaça Triangular de Benidorm. Tlf contacte: 663747703
  • Dijous 18: Vaga estudiantil i de pares i mares. MANIFESTACIÓ VALÈNCIA, 19h, des de Plaça Sant Agustí.

Cartells i manifests per descarregar o imprimir:

Calendari de les movilitzacions
Manifest-panflet sindicat estudiants
Manifest CEAPA
Manifest Plataforma Ensenyament Marina Baixa

Informacions en web:

Informació en la web de la CEAPA
Informació en la web del sindicat d'estudiants

Notícies en premsa:

Los padres de la escuela pública convocan su primera huelga, El Mundo, 11/10/2012
Familias y estudiantes a la huelga en defensa de la Educación, Público 11/10/2012
Los padres convocan una huelga general el 18 Octubre, Levante, 10/10/2012


 
  

dimecres, 10 d’octubre del 2012

MANIFESTACIÓ CONTRA LES RETALLADES DIJOUS 11 OCTUBRE

Els pares i mares de La Marina Baixa afectats per les retallades en educació han convocat una manifestació conjunta de les localitats d'Alfàs, La Nucia i Polop. La manifestació serà el dijous 11 d'octubre, a les 8h, eixint de la gasolinera BP, que està en la carretera de Benidorm-La Nucia.
 
Aquesta manifestació es suma a les nombroses marxes que s'han realitzat des d'inici de curs en la nostra comarca, i que estan donant molt a parlar, a més d'exir en premsa de manera continuada.
 
 

84 km de caminatasen La Marina Baixa ante un consell mudo, Diario Información, 10/10/2012





dissabte, 6 d’octubre del 2012

CONTINUEN LES MOBILITZACIONS I LA MARINA BAIXA S'ORGANITZA EN REDS SOCIALS I BLOGS.

Les marxes contra les retallades continuen a La Marina Baixa, sobretot en La Nucia i Polop, on es mantindran les marxes contra l'eliminació dels autobusos escolars (a La Nucia la marxa serà el dijous 11 a les 8h des de la gasolinera BP). També es succeixen  les notícies en premsa, en les quals han informat de l'existència i ús dels facebook i blogs pel conjunt de la comunitat educativa, mencionant el blog de La Plataforma en Defensa de l'Educació de la Marina Baixa, i el de La Nucia Camina.
 
En breu penjarem l'acta de la passada assemblea comarcal, i la convocatòria de la propera assemblea de Ciutadans Marina Baixa, que serà el dijous 11 d'Octubre a les 18h en el Centre Social Llora Linares.

Notícies:

Los padres se organizan en la red contra de los recortes, Diario Información, 5/10/2012
Las marchas continuan en La Nucia y Polop, Diario Información, 5/10/2012

dilluns, 1 d’octubre del 2012

DIJOUS 4 OCTUBRE: ASSEMBLEA COMARCAL EN DEFENSA DE L'EDUCACIÓ PÚBLICA

Estimats companys i companyes,
 
El curs 2012-2013 s’ha iniciat amb protestes contra les retallades, tant en  tots els nivells de l’educació, com en els diversos sectors que la integren, pares, professors i estudiants.
 
Enguany s’apliquen importants retallades, que sumades a les que veníem patint, afecten tots els nivells i sectors de l’ensenyança pública, comprometent la seua qualitat i la seua funció de permetre la igualtat d’oportunitats per a tots.
 
La pròxima assemblea de la Plataforma en la Defensa de l’Educació Pública de la Marina Baixa és el dijous 4 d’octubre a les 18h00 en l’IES Pere Mª Orts de Benidorm, i tractarem els temes següents:
  • mobilitzacions de pares contra la supressió de les línies de transport escolar. Abast de la reducció de beques d’estudis, menjador i llibres.
  • Propostes de mobilitzacions durant el mes d’octubre a plantejades en la reunió de coordinació provincial de les Plataformes en defensa de l’ensenyament públic del dia 2 d’octubre a Alacant.
  • Convocatòria de vaga pel sindicat d’estudiants els dies 16,17 i 18 d’octubre.
  • Noves amenaces de retallades derivades de la pròxima llei d’educació.
Vos demanem que divulgueu esta convocatòria, fotocopiant-la, reparitint-la o reenviant-la per correu electrònic, i que poseu el cartell que vos adjuntem en un lloc visible.
 
Gràcies per la vostra atenció i esperem la vostra assistència.
 
 
 

CONTINUEN LES MARXES A LA NUCIA

Recordem que continuen les marxes per l'eliminació de 9  autobusos escolars en La Nucia: el dimarts 2 d'octubre, la marxa comença a les 8h des de la parada del Tossal (direcció Altea-La Nucia), i el dijous 4 d'octubre a les 8h des de la gasolinera BP (direcció Benidorm-La Nucia).
 
Les marxes de la setmana passada i la manifestació del divendres han tingut repercussió mediàtica, i esperem que continúe així.
 
Notícia de la manifestació de divendres 28 setembre: