divendres, 13 de desembre del 2013

MÉS LLEIS I DECRETS IMPOSATS

Des dels darrers anys, estem assistint a un desmantellament dels serveis públics, una precarització laboral i social, i una disminució acusada de les llibertats civils, mitjançant decrets i polítiques imposades sense consens i amb un rebuig massiu i visible de la societat.   

Encara que les manifestacions i movilitzacions han sigut nombroses durant els últims anys, el govern continua atemptant contra la ciutadania i en aquesta setmana s'han perpetrat nous i greus atacs i no únicament en l'àmbit educatiu:

  • El 9 de desembre es va publicar al BOE la nova llei d'educació (LOMQE)  i en el DOCV el decret que passa els exàmens de setembre a finals de juny

  • El dia 10 de desembre es publicava també en el DOCV  l'acord de conselleria que prolonga les retallades en els docents.

Si no fóra prou amb tants decrets nefastes, el dia 10 de desembre es va aprovar al congrés la nova llei de seguridad privada, en la qual es dota als guàrdies de seguritat privada de funcions que corresponen a les forces de seguretat de l'estat.

Pareix obvi que al govern li molesta el clam i l'opinió de la ciutadania i la manera d'acallar-la és la censura, la repressío i la reducció de la llibertad d'expressió, tal i com queda de manifest en el anteprojecte de llei orgànica de protecció de la seguritat ciutadana, també anomenada "ley mordaza".

No podem pensar d'altra manera: L'objectiu del govern es crear una societat inculta, ignorant, atemorida, controlada, manipulada, segregada...

LOMCE publicada en BOE 10/12/2013  (Ley orgánica 8/2013 del 9 diciembre)
Resolució acord retallades en DOCV 10/12/2013
Decret 183/2013 sobre pas avaluacions a juny/juliol en DOCV 9/12/2013

Notícies:

El recorte educativo alcanzará en 2014 los 7.300 millones, elpaís, 8/11/2013
El PP lleva al congreso un nuevo modelo de selección de docentes, europress, 8/11/2013

Guia práctica para manifestarse, mareaverde.blogspot.com